YHTEYSTIEDOT

Viljakkalan VPK
Arontie 4
39310 Viljakkala

VPK:n Päällikkö
Jussi Järvinen
puh. 050 5979858
Paallikko@viljakkalanvpk.fi

VPK:n Puheenjohtaja
Timo Ollila
0408318560
Puheenjohtaja@viljakkalanvpk.fi

Veteraaniosasto

 

Veteraaniosaston tarkoituksena on tukea palokunnan toimintaa, herättää ja edistää myönteistä suhtautumista pelastustoimialaan sekä vaalia palokuntahenkeä ja perinteitä.

 

Yleistä veteraaniosaston toiminnasta

Käynnistynyt vuosi 2008 on veteraaniosastolla neljäs ja toiminta on vakiintumassa. Osaston sääntöjen mukaan puheenjohtaja ja sihteeri vaihtuvat vuosittain. Toimintavuonna pidetään kokouksia tarpeen mukaan, kuitenkin vähintään kaksi kertaa; keväällä ja syksyllä.

Veteraaniosasto osallistuu valtakunnallisille koulutuspäiville muiden osastojen tapaan, lisäksi tänä vuonna on toinen ylimääräinen yleinen palokuntakokous Turussa. Lisäksi osallistutaan omiin ja alueen tilaisuuksiin sekä alueen palopäällystön tilaisuuksiin.

Kuluvana vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta Viljakkalan VPK:n perustamisesta. Veteraaniosasto on vahvasti juhlassa mukana omalla panostuksellaan. Veteraaniosasto yhdessä naisosaston kanssa tulee järjestämään erityyppisiä koulutus- ja valistustilaisuuksia tarpeen mukaan.

Kansainvälinen toiminta kuuluu jatkossakin vahvasti veteraaniosaston ohjelmaan. Toiminta kohdistuu pääasiassa Viroon, ystävyskuntiin Karedaan ja Saareen. Lahjoittihan Viljakkalan VPK vuonna 2002 entisen miehistönkuljetusauton juuri Karedan kuntaan.

Vuonna 2008 veteraaniosastolla on suunnitelmissa käydä Karedan kunnassa tutustumassa mm. uusittuun kunnanvirastoon sekä uuteen, TOFU -tuotteita valmistavaan yritykseen paikkakunnan omaa kulttuurielämää unohtamatta.